Atelier Art & Soul


Workshop temple-art

 In deze workshop maak je je eigen tempeltje. Een plekje waar je stil mee kunt worden, waar je troost uit kunt halen of iemand mee kunt gedenken. Een zieledoosje met een persoonlijke beschermer erin. Helemaal door jou en voor jou gemaakt, waar je een stukje van jezelf, van je ziel in stopt. Thuis geef je 'm een mooi plekje met bijvoorbeeld een kaarsje erbij. Of je maakt hem voor en geeft hem aan iemand die je dierbaar is.  

 

Keuze uit verschillende beschermbeeldjes en 3 formaten doosjes, zie laatste foto voor de actuele keuzemogelijkheden.

 

Mocht je geen tijd hebben om zelf zo'n tempeltje te maken, ik maak ze met alle liefde in opdracht! Geef me de naam en de geboortedatum van degene voor wie het tempeltje is. Ik stem me af en maak een zieledoosje op maat. Eventueel kan je een voorkeur aangeven voor een beeldje en de kleuren van het tempeltje. Neem contact met me op als je interesse hebt. 

 

Workshop heart & soulcollage

Op kleine kartonnen kaarten maak je mini-collages. Elke collage heeft een (door jou zelf) gekozen thema waar je bij elkaar passende afbeeldingen bij zoekt. Als de kaart klaar is, bekijk je het resultaat en stel je vragen om diepere inzichten te krijgen. Je gaat naar huis met inzichten en mooie beeldende kaarten met een boodschap. Om elke kaart gaat een plastic hoesje zodat het eruit ziet als een klein kunstwerkje. 

Deze methode is geïnspireerd op de soulcollagemethode van Seena Frost.

  

Met dank aan de tijdschriften Happinez, Roots, National Geographic, Seizoener en flow voor afbeeldingen


Workshop Hundertwasser

Hundertwasser is een Oostenrijkse kunstenaar en architect die bekend werd vanwege zijn kleurrijke, uitbundige kunstwerken en het ontbreken van rechte lijnen. Citaat van Hundertwasser:" De rechte lijn is goddeloos en amoreel. Ramen keurig in het gelid zijn treurig. Ramen moeten kunnen dansen." (bron: trouw) In Wenen vind je een paar prachtige golvende gebouwen, door hem ontworpen. In Nederland staat ook een ontwerp van Hundertwasser: de Ronald McDonald Kindervallei, vlakbij Valkenburg. In zijn stijl ga je in deze workshop een Hundertwasser-stad of -landschap maken. Je werkt  op canvasdoek met verfstiften. Een feest om te maken en een lust voor het oog!  

Info over data, kosten en aanmelden


Workshop geboortekolam

De kolam is een Indiase kunstvorm van stippen en lijnen waarbij symmetrie en schoonheid centraal staan. Er zijn bijvoorbeeld prachtige, ingewikkelde kolamvormen te vinden voor de stoep van de huizen om kwade geesten buiten te houden en voorspoed uit te nodigen. In India wordt dit van moeder op dochter doorgeven. In deze workshop ga je verschillende kolam vormen maken en voelen om uiteindelijk je eigen geboortekolam te ontwerpen. Naast dat het een mooi beeld is wat je gaat uitwerken en inkleuren bekrachtig je met het maken van je eigen geboortekolam ook je komst hier op aarde en de plek die je hier inneemt. Een cadeautje voor jezelf! 

 


Workshop Seizoenscollage

Geïnspireerd op de vormen en kleuren van het seizoen en de elementen, maak je een collage met afbeeldingen uit verschillende tijdschriften, gescheurd en/of geknipt. zo verbind je je stevig met het betreffende seizoen en de bijbehorende vragen/thema's. Workshop Mythische wezens

Magische, mythische wezens... Bestaan ze of niet? Hoe dan ook, je kunt de magie voelen als je er contact mee maakt. Geef deze magie vorm door je eigen mythische wezen te laten ontstaan. Het ziet er precies zo uit als jij dat voor je ziet, het klopt altijd. Verbind je (weer) met de wereld van de magie.