Workshops voor professionals

Lezing COG (leraren)
Lezing COG (leraren)

 

Een kindertekening vertelt!

 

Een interessante workshop voor leerkrachten, zorgverleners, coaches en therapeuten.

 

In deze workshop krijg je inspirerende voorbeelden en praktische tips om tekenopdrachten te geven, de beeldtaal in de kindertekening te kunnen ‘lezen’ en te vertalen naar het kind. Daarnaast ontdek je hoe je samen met de kinderen de tekeningen kunt nabespreken en hoe je het lichaam daarbij kunt inzetten.

  

Workshop Sensikids (kindercoaches)
Workshop Sensikids (kindercoaches)

Kinderen tekenen graag. Wist je ook dat deze (soms uiterst simpele) tekeningen een schat aan informatie in zich dragen? Als een kind tekent, vertelt het in werkelijkheid iets over zichzelf. Hij is dat huis, die boom, dat dier op het papier. Het kind laat in de tekening zien waar het staat in de (sociaal-emotionele) ontwikkeling, hoe het zich voelt, waar het mee zit en wat het kan helpen. Waar je bijvoorbeeld naar kunt kijken in een kindertekening: is er genoeg ruimte? Welke kleuren zijn er gebruikt? Zijn de figuren compleet? Is het blad leeg of gevuld?  

Workshop Samen Sterk Zorg (zorgverleners)
Workshop Samen Sterk Zorg (zorgverleners)


Bij kinderen die dyslectisch zijn of beelddenker, bij hoogbegaafde en (hoog)gevoelige kinderen, bij hyperactiviteit, moeite met sociale vaardigheden of faalangst kunnen gerichte tekenopdrachten ingezet worden. Maar ook bij bijvoorbeeld boosheid, angst, rouw of scheiding. 
 

 

Tijdens deze interactieve workshop is er ruim de mogelijkheid in te gaan op vragen en specifieke voorbeelden. De tekenopdrachten kunnen op maat aangeboden worden, afhankelijk van de doelgroep.