Creatieve sessie


In een creatieve sessie breng je op een creatieve wijze in beeld wat er in je leeft op dit moment. Naar aanleiding van een (hulp)vraag wordt er een creatieve opdracht gegeven. Je hoeft hiervoor absoluut niet creatief te zijn of goed te kunnen tekenen, het gaat om het beeld wat je creëert wat veel informatie oplevert omdat je motoriek aangesloten is op je onbewuste. Materialen die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn, potloden, verf, krijt, houtskool, ecoline maar ook klei, collagemateriaal, hout ....

Samen bekijken we het ontstane beeld. Door de situatie creatief vorm te geven wordt het zichtbaar, benoembaar en voelbaar. Je kan er even afstand van nemen en het beeld dat is ontstaan objectief bekijken. Door vragen te stellen en het beeld te analyseren ontstaan er inzichten en nieuwe perspectieven. Het zelfhelend vermogen wordt aangesproken en versterkt. Tevens kan er op deze wijze verwerking op gang komen. 

Naast creatieve technieken wordt er ook gebruik gemaakt van lichaamsoefeningen, ontspanningstechnieken, gesprekstechnieken, metaforen en visualisaties. 

 


Wanneer?

Een creatieve sessie kan helpen bij uiteenlopende vragen. Bij lusteloosheid, depressieve gevoelens, verwerking van verlies, scheiding, gevoel dat je teveel ballen in de lucht moet houden, als je even niet meer weet waar je energie van krijgt of waar je naartoe wilt, problemen met je partner, je rol als opvoeder, innerlijke kindstukken, levensvragen.