Tekentherapie voor tieners

 

Kortere dagen....

Best fijn als je een keer je dag niet hebt.      

 

uitspraak van Loesje


Maar wat nou als er wel heel veel van die dagen zijn dat je je dag niet hebt? En je weet niet wat er is maar je voelt je al een hele tijd niet fijn. Je voelt je niet begrepen, je voelt je rot. In de puberteit gebeurt er veel. Praten over gevoelens is vaak lastig terwijl je juist in deze periode te maken kan krijgen met gevoelens van depressie, angst, paniek, verdriet, eenzaamheid, boosheid of lusteloosheid. Soms lukt het niet op school, is er sprake van faalangst of van onderpresteren. Als praten hierover niet lukt, kan een non-verbale manier van uiten prettig zijn, zoals tekenen of schilderen. Via de beeldtaal kan je 'vertellen' waarmee je worstelt en wat je nodig hebt om je weer beter te gaan voelen.

 

Hiervoor hoef je niet goed te kunnen tekenen, het gaat om het beeld dat je laat zien en dat je informatie geeft zodat je weet hoe je weer verder kunt.

 

Het is een fijne, veilige manier om in gesprek te komen over dat wat er speelt. Het doel is inzicht krijgen in eigen keuzes, gedrag en handelen zodat er weer een gevoel van controle over de eigen situatie ontstaat. Meestal is een paar afspraken genoeg om in kaart te brengen wat er aan de hand is en om tips en tools aangereikt te krijgen om zelf weer controle te hebben en de situatie ten positieve te keren. Deze sessies kunnen zowel therapeutisch als coachend zijn. Hierbij staat jij met jouw vragen, wensen en ideeën centraal.  

 

 

 

Als therapeut verbonden aan jeugdzorginstelling MINDCARE

 

 

 

 

 Lid van S.C.A.G.

 

 

 

 

Kvk nummer

01182656

 

 

  

 

geregistreerd bij RBCZ

In bezit van vakbekwaamheids-
bewijs jeugd- en gezinsprofessional

 

SKJ geregistreerd 140013681