Sonia

Als mens
ben ik bevlogen, enthousiast en sociaal. Ik beleef alles intens waardoor ik mooie ervaringen en ontmoetingen heb. Om te kunnen blijven genieten van het leven heb ik regelmatig een moment van bezinning nodig, om te kunnen reflecteren, te voelen en plannen te maken. Dit doe ik door yoga te beoefenen en lekker buiten met de hond te wandelen. Soms neem ik teveel hooi op mijn vork, komt de ontspanning niet op tijd en dan merk ik dat meteen. Mijn lontje wordt korter, ik vergeet dingen en ben chaotisch. Meer dan vroeger let ik nu op mijn rustmomenten waardoor ik meer uit het leven haal.

Als kind was ik veel met verkleedkleren en knutsel- spullen in de weer. Ik hield van muziek maken, theater en was gek op dieren. Sieraden maken was mijn hobby en ik verzamelde veel. Ik verzamel nog steeds. Nu vooral spullen die ik in mijn atelier kan gebruiken zoals schelpen en stenen. Ook was ik hooggevoelig, wat ik toen nog niet wist, en wat mijn ouders en omgeving toen ook niet wisten. Ik heb me vaak overspoeld, eenzaam en niet begrepen gevoeld in een wereld die me overweldigde. De wereld overweldigt me nog wel eens maar ik weet nu beter dan vroeger hoe ik daarmee om kan gaan. Wat ik kan doen als ik overprikkeld ben, hoe ik bij mezelf kan blijven en wat ik nodig heb om me goed te voelen en te kunnen genieten. Dan kan ik mijn hooggevoeligheid als een kwaliteit ervaren.  

Als moeder van drie hooggevoelige kinderen is mijn leven nooit saai. Er gebeurt altijd wel wat. Ze spiegelen mij direct wat me veel informatie geeft over mezelf. Ze zijn een grote bron van vreugde en inspiratie voor me en een goede leerschool. Ze zijn ook de reden geweest voor de start van mijn praktijk. Ik heb me als moeder vaak zorgen gemaakt om het geluk en welbevinden van mijn kinderen. Ik heb ze zien worstelen, zowel thuis als op school, met hun hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, faalangst (en ik worstelde met ze mee). Zo ben ik kindertherapeut geworden. Met de wens om kinderen die worstelen, die niet lekker in hun vel zitten te helpen weer te leven vanuit een positieve overtuiging, vanuit een kracht die van binnenkomt.

Als therapeut ben ik betrokken. In een veilige omgeving nodig ik je uit om, met behulp van de beeldtaal, op onderzoek te gaan in jezelf. Ik stimuleer je, prikkel je en confronteer soms maar altijd vanuit een veilige situatie en met humor. Mijn doel is je te helpen een stap(je) verder te komen. Mijn aandacht is volledig bij jou en bij wat er nodig is. Met behulp van creatieve opdrachten komen we er snel achter wat er leeft en wat er nu nodig is. 
Als coach begeleid ik ouders van hooggevoelige kinderen, geef ik lezingen en workshops over de tekentaal en hooggevoeligheid en ondersteun ik leerkrachten op school bij de begeleiding van kinderen die het moeilijk hebben in de klas.  

 


hooggevoeligheid, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, adhd, druk gedrag, strong willed, woede-uitbarstingen, boosheid, hooggevoelige kinderen, hoogbegaafd kinderen, opvoedvragen, ouderbegeleiding, Sonia hoenders Zuidlaren, praktijk de stip Zuidlaren, de stip Drenthe, de Stip Zuidlaren, beeldende therapie, tekentherapie, creatieve therapie, creatieve kindertherapeut Zuidlaren, creatieve kindertherapeut Drenthe, kindertherapeut Groningen

 

 

 

 

Centrum voor creativiteit & stevigheid

 

 

 

 

Werkzaam bij jeugd-instelling MINDCARE

 

 

 

 

Lid van beroepsvereniging Tekentaal (VT)

 

 

 

 

Lid van S.C.A.G.
Centrum de Stip
Tienelsweg 26a, 9471 PB Zuidlaren
06-12802340

soniahoenders@gmail.com

Kvk 01182656

AGB code praktijk 90064246
AGB code persoonlijk 90104949