Creatieve sessies kind & gezin
Kinderen vinden het vaak lastig om te praten over gevoelens en emoties maar tekenen, schilderen en knutselen meestal graag. Ze zitten vol met beelden en vinden het prettig om er op creatieve wijze uiting aan te geven. Tekenen en creatief bezig zijn is leuk en helpt je kind te uiten wat er van binnen leeft. 


Centrum de Stip werkt met een creatieve vorm van therapie, tekentherapie.


Dat is een non-verbale, speelse therapie waarbij de beeldtaal centraal staat. Als je tekent, schildert of op andere wijze een creatief werk maakt, laat je zien wat er van binnen (onbewust) leeft. Als tekentherapeut kan ik de beelden uit de tekening of een ander creatief werk lezen en vertalen. Zo wordt inzichtelijk waar je kind mee zit, wat het moeilijk vindt maar ook wat het kan helpen. Daar zit de sleutel. Daarnaast is het een fijne manier om te uiten en te verwerken want bijna alle kinderen houden van tekenen en schilderen. Deze beeldende therapie is een vorm van psychosociale, analytische therapie waarbij holistisch gewerkt wordt.

 

In een sessie worden hoofd (denken), hart (voelen), handen (doen) en buik (emoties) aangesproken. Om dit te bereiken werk ik tijdens de sessies, naast creatieve opdrachten, met lichaamsoefeningen, reflectievragen, ontspanningstechnieken, visualisaties, woord en beeld. creatieve therapie, kindertherapeut, boosheid, rouw, scheiding, kinderpraktijk, opvoeden, hoogevoelig, hoogbegaafd, hoogsesitief, strong willed, innerlijke familie,