Opvoedopstellingen


Hulp bij opvoeden

Opvoeden valt soms niet mee, ondanks al je inzet, liefde en aandacht kan je als ouder af en toe met de handen in het haar zitten. Je kunt te maken krijgen met lastig of onbegrepen gedrag van je kind of je hebt als ouders compleet andere ideeën over regels, grenzen en begeleiden van je kind. Het kan ook zijn dat je kind met zijn gedrag oude pijn van jou raakt waardoor je heftig emotioneel op je kind reageert.... Het is fijn als je er dan wat hulp bij krijgt.   


Opvoedopstellingen

De methode 'opvoedopstellingen' helpt hierbij. Het werkt vooral met voelen, zien en ervaren wat er precies gebeurt tussen jou en je kind en andere familieleden. Onderligggende oorzaken worden duidelijk en je krijgt inzicht in wat je kind nodig heeft en wat je als ouder kunt doen om je kind te helpen. 


Hoe?

Een opvoedopstelling wordt alleen door de ouder gedaan, het kind hoeft er dus niet bij aanwezig te zijn. Als ouder werk je op de onderlaag aan een oplossing, dat werkt weer door in het dagelijks leven en zal invloed hebben op het hele gezin. Je kind volgt dan vanzelf.